12 decembrie 2008

Dioxina, mezelurile si autoritatile

Pana la momentul acestui mesaj lucrurile stateau cam asa: dimineata autoritatile ziceau ca nu a intrat in tara carne cu dioxina, seara Comisia Europeana ne anunta ca de fapt au intrat aproximativ 5 tone, iar dimineata urmatoare Ungaria ne spune ca mai are in evidenta inca 70 de tone intrate la noi. Ulterior, se mai fac niste calcule si ajungem la o cantitate de 150 de tone de carne contaminata cu dioxina intrate in tara, din care cea mai mare parte a fost deja prelucrata si pusa pe piata.
Aflam din presa ca Romania nu are mijloacele tehnice si sistemul administrativ pentru a analiza in mod eficient carnea importata si ca de fapt mancam orice prostie care o luam de la altii. Bun, asta o stiam deja, dar parca acum e prea de tot. Tocmai de sarbatori sunem informati ca daca mancam mezeluri de la magazin putem sa facem cancer.
De fapt, autoritatile zic ca nu e asa. Ca numai daca vom consuma cel putin 2 luni acele mezeluri patim ceva...ce nesimtiti. Irlandezii spun ca au depasit concentratia maxim admisa de 200 de ori, iar romanii ne spun, mancati fara grija, 2 luni nu patiti nimic. Bun, nu patim acum .. dar peste cate luni murim?
E adevarat ca romanul e rezistent, dar de aici pana la a fi indrumat cu inconstienta sa consume carne cu dioxina...
In concluzie, pe mine nu o sa ma mai vedeti cumparand mezeluri de la magazin, ca vorba aia, carnati si altele poti face si acasa, din carne de la noi, nu importata.

PS Despre trichineloza, pesta porcina si alte mici inconveniente ... mai vorbim




Niciun comentariu: