01 februarie 2009

Erou

In Romania zilelor noastre, mersul pe strada nu este mai putin periculos decat in Vestul Salbatic. Bande de infractori, instruiti in diverse stiluri de lupta sau doar masivi, fac legea int tara nimanui.
Si totusi, un anonim pana ieri, unul dintre noi, a avut curajul sa reactioneze, sa ridica capul din mizeria care ne inconjoara si sa incerce sa opreasca batjocura.
Gheorghe Lala de 55 de ani casatorit si avand doi copii, a incercat sa opreasca un infractor care fugea de la locul faptei. Pentru indrazneala sa a platit conform proverbului "Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita". A platit cu viata si a intrat intr-o lume mai buna. Odihneasca-se in pace!
In urma lui, pe langa familie, ramane fapta sa.
Acest om, a reactionat. Atitudinea lui este cea pe care trebuie sa o adoptam toti si atunci rasplata va fi alta. Atunci cand infractorii vor sti ca nu numai politia ii poate impiedica sa isi faca de cap si ca vor avea de infruntat toti oamenii din jurul lor, vom trai intr-o tara mai buna.
Legile noastre spun explicit ca persoana care asista la o infractiune are obligatia de a incerca sa impiedice savarsirea ei.
Aceasta obligatie este nu numai legala, dar si morala.
Este obligatia morala de a iesi din mizerie si de a curata tara de infractori, de a o lasa mai buna generatiilor care vin.
Noi suntem mai multi ca ei!

Niciun comentariu: