03 octombrie 2008

In romania cel ma bine este sa fii "Smecher"

Am observat ca in ultima vreme vaorile in spiritul carora am fost educat au importanta 0 pentru majoritatea celor cu care intru in contact zilnic.
Nu are absolut nici o importanta cate carti am citit, cat de politicos sunt in relatii ca cu ceilalti soferi, cu vanzatoarea de la magazin, cu vecinul de palier sau cu un necunoscut care vrea sa treaca prin aceeasi usa ca si mine, cate reguli de "buna crestere" aplica sau de cat bun simt dau dovada.
Sau, poate ma insel si are importanta. Are importanta cata lipsa de respect arat, cat de nesimtit pot demonstra ca sunt si modul in care arat ca nu are nici o importana cultura, ci doar subcultura.
Vad cum generatia tanara este formata pe un sablon diferit de a mea. Vad cum cei care citesc o carte, spun multumesc si dau prioritate in trafic sunt calificati drept fraieri.
Vad cum modelul de urmat pentru a avea succes in viata este cel ala "Smecherului" al nesimtitului sau baietilor destepti. Aparent ne intoarcem repede spre o societate feudala, in care forta bruta va fi tot ceea ce conteaza.
Azi este suficient sa fii agresiv in vorbire, dar maine totul sa va rezolva prin folosirea calitatilor primare, ducand spre o societate dominata de violenta.
Dar asta o vor vedea urmasii nostrii.
Acum, retea succesului e simpla: fii nesimtit, agresiv, impertinent si foloseste doar acea portiune de creier care te califica drept "smecher". Si nu uita sa faci misto de fraieri.
Pacat.
Pacat de cei care sunt formati dupa acest model si rusine tutror profesorilor care isi fac meseria in bataie de joc, predand materii insipide, obligand elevii sa le invete pe de rost, fara sa se gandeasca o clipa la adevaratul lor rol.
Pacat de cei care sunt formati dupa acest model si rusine celor care trec cu vedere batjocorirea bunului simt.
Pacat de cei care sunt formati dupa acest model si rusine celor care tac.
Pacat de cei care sunt formati dupa acest model si felicitari celor care cel putin aduc aceasta problema in discutie. Poate cand cei treziti se vor strange intr-un numar suficient, societatea in ansamblul ei se va schimba.

Niciun comentariu: