28 mai 2008

Termoizolarea blocurilor

Am aflat de prin ziare ca exista un program guvernamental pentru reabilitarea termica a blocurilor de locuit.
Ce mi s-a parut interesant este lipsa totala de informatie pentru publicul larg. E adevarat ca o cautare pe net are destule rezultate despre subiect, dar ma intreb cati dintre posibilii beneficiari au posibilitatea de a accesa astfel informatia.
Cu o floare nu se face primavara dar intr-unul din sectoarele Bucurestiului primaria a distribuit (cu mult inainte de alegeri) pliante prin care posibilii beneficiari erau informati. Mai mult, primaria suporta si partea de costuri care revenea asociatiei de proprietari.
Ma intreb de ce guvernantii nu au facut cunoscut acest program ... oare pentru ca se reabiliteza blocuri cu bani de la buget, iar ei nu fac decat daca au interesul?
Nu vreau sa faca aici presupuneri despre interesele aflate in joc, doar vreau sa va spun ca acest program exista (OUG 187/2005) .
Spuneti vecinilor, rudelor si cunoscutilor ca pot contribui la reducerea cheltuielilor de intretinere si astfel prin economisirea energiei vor proteja si mediul inconjurator. Cereti la primarie informatii.

Niciun comentariu: